Winterswijk met 59 AED’s optimaal HARTveilig

Winterswijk – Ambassadeurs van Hart4Winterswijk starten vanaf 25 maart in de laatste woonbuurten een inzamelingsacties voor een eigen buurt-AED. Via sponsoring door bedrijven, maar vooral door eerdere inzamelingsactie zijn er inmiddels 54 AEDin de bebouwde kom voor iedereen openbaar beschikbaar. Als na de inzamelingsacties in de laatste vijf  buurten de buurt-AEDzijn geïnstalleerd zal de bebouwde kom met 59 AED’s optimaal HARTveilig zijn. Slachtoffers van een hartstilstand kunnen dan binnen de cruciale tijd van 6 minuten worden gered.

Johan G. Esendam voorzitter van Hart4Winterswijk: “Het is een unieke prestatie, een AED-netwerk bestaande uit 59 overlappende cirkels met een maximale diameter van 500 meter, met in het hart een AED die 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor iedereen openbaar beschikbaar zijn. Dat betekent dat er voor slachtoffers van een hartstilstand een AED binnen loopafstand van 500 meter beschikbaar is en binnen de cruciale tijd van 6 minuten gereanimeerd kunnen worden.”

Inzamelingsacties
Esendam verder: “Op 25 maart starten onze ambassadeurs de inzamelingsactie voor een eigen buurt-AED in de buurten: Hoge Wieber Zuid, Hoge Wieber Zuid, Hakkelerkamp, Helderkamp-Huininkhof en Windmolenveld”.